Laatste dagen Yogja!
Door: Lesley
Blijf op de hoogte en volg Lesley
01 Oktober 2011 | Indonesië, Batavia
Hier alweer een update van mijn avonturen, want morgen ochtend (zondag) vertrekken we al heel vroeg naar Semarang. Vanaf dan ben ik aan het rondreizen en weet ik niet wanneer ik weer de kans en de tijd heb om een verhaal te plaatsen, maar ik zal mijn best doen.
In mijn vorige verhaal hebben jullie kunnen lezen dat Marga en Daniël waren aangekomen in Yogjakarta. Inmiddels zijn ze weer thuis, maar het waren twee geweldige weken! Wat vloog de tijd voorbij!
Lieke en ik hadden natuurlijk gewoon nog onze stage, dus elke keer als we vrij waren van stage gingen we samen wat leuks doen. We hebben veel gezwommen, want bij hun hotel zat een zwembad en ook zijn we 2 dagen naar het strand geweest.
Eerst zijn we naar Krakal Beach geweest, dit was een mooi wit zandstrand met veel rotsen in de zee. Het was wel ver weg dus we hebben gewoon een taxi gehuurd met z’n allen voor de hele dag. Zo hadden we dus een privé chauffeur, die daar bij het strand een dutje ging doen en wachtte tot wij weer terug wilden! De rit er naar toe was trouwens wel een ‘wilde rit’. Ik ben blij dat ik nog leef! :P
Verder hebben we Daniël en Marga leren scooter rijden en hebben zij zelf nog een scooter gehuurd, super leuk haha :D. We zijn met twee scooters nog naar een ander strand geweest en ook nog naar een berg waar we een gaaf uitzicht hadden over Yogjakarta!
Het was ontzettend leuk om ze overal mee naar toe te nemen en ze van alles te laten zien. Wel raar om na twee weken hen weer uit te zwaaien bij het vliegveld . Wat wel heel lief was, was dat ze ons allebei een ‘I love Yogja’ tas hebben gegeven vlak voor vertrek! Het verhaal hierachter is dat Lieke en ik die een keer gezien hadden, maar toen nog niet direct gekocht. Nu waren wij ernaar opzoek maar konden ‘de goeie’ niet meer vinden. De tas die we nu gekregen hebben is weer anders, maar stiekem veeeel mooier!! :D. Echt heel lief! Ik had het eerst niet eens door, maar er zat ook nog een t-shirt in de tas, met een plaatje erop van een meisje op de scooter! Er staat nog een teksballonetje bij met de tekst dat zij alleen wil rijden en anderen wel achterop mogen haha geniaal :D.
De rest van de week waren wij nog wel druk met het afsluiten van stage en het geven van twee presentaties. De eerste presentatie was in Solo, dus zijn we met Anas en Intan naar Solo gereden.
Lieke en ik moesten daar een presentatie geven over a-specifieke lage rugklachten aan de studenten daar, met als afsluiting een discussie over een casus. Natuurlijk kregen we ook een rondleiding door de school. Er zijn best wel veel overeenkomsten maar ook zeker veel verschillen. Zo zijn ze bijvoorbeeld ontzettend enthousiast over fysiotechniek en TENS wordt hier dan ook heel veel gebruikt.
Nadat we onze lunch ophadden die we daar ook nog hadden gekregen zijn we met Anas en Intan verder gereden naar Kraton Solo. Dit is het paleis van Solo, maar in vergelijking met het paleis in Yogja stelde het echt niks voor. We mochten van Intan dan ook ‘maar’ 20 minuutjes binnen kijken omdat ze graag met ons nog naar een tempel wilde!
We hadden kraton dus erg snel gezien en stapten vlug weer in de auto, want een tempel bovenop een hele hoge berg klinkt toch wel wat mooier dan dat stoffige kleine paleisje :P.
En dat was het ook! Het was een kleine tempel, maar de berg was ontzettend hoog en scheidt Oost Java met West Java. De auto had er moeite mee om omhoog te komen, zelfs in z’n 1 haha :D.
Wel een erg leuke ervaring en een super mooi uitzicht!
Terug naar de presentatie: de presentatie in Solo voor de studenten was dus niet de enige presentatie die we moesten geven. Zo hebben we afgelopen woensdag ook nog een presentatie gegeven voor Sayap Ibu zelf, met daarin wat wij afgelopen maanden gedaan hebben met de kinderen en ook onze adviezen naar hun toe wat ze zelf nog kunnen verbeteren. Oma (mevr. Utaryo) was er erg blij mee en wilde ook gelijk wat met onze adviezen gaan doen ;).
Na onze presentatie gaf Oma ons allebei een certificaat, ondertekend en wel, samen met een sleutelhanger van Sayap Ibu! Erg leuk :D. Ook wij hadden iets voor Oma als bedankje, namelijk pantoffel klompen uit Nederland. (Marga en Daniël hadden die voor ons meegenomen). Oma vond ze geweldig, trok ze direct aan en showde ze aan iedereen! Echt heel erg leuk!
Na het afscheid zijn Lieke en ik snel naar het treinstation gegaan om Jet op te halen. We waren er iets te vroeg en uiteindelijk had de trein van Jet nog vertraging dus al met al twee uur zitten wachten.
Gelukkig was alles verder wel goed gegaan! Nu zijn we hier dus met z’n drieën :D.
Lieke en ik zijn nu druk bezig om van alles en iedereen afscheid te nemen en de laatste dingetjes te regelen, zoals een foto voor de ‘wall of fame’. Ook hebben we nog met Anas en Intan samen gelunchd bij Balcony, als bedankje voor de mooie tijd. Toen we daarvan thuiskwamen kwam Intan opeens aan met een heel leuk bruin sjaaltje, lief!
Natuurlijk hadden wij ook iets voor hun en je raad het al: pantoffel klompen hihi, ze staan erg goed :P.
Verder hebben we nog even gewandeld met Agung en Sandy (beide jongens zitten in een rolstoel) en ze vonden het gweldig! Ook heb ik nog snel mijn laatste duurloopje tussen de rijstvelden van Yogja gedaan gisteren en vandaag hebben we afscheid genomen van de kinderen en al het personeel.
Zo kwam Abram nog bij ons met bewerkte foto’s van ons, het personeel, de kinderen en hun knutselwerkjes. ’s Avonds was het tijd om echt afscheid te nemen van de kinderen.
We hadden een paar kleinigheidjes gekocht voor de kinderen zodat ze wat te spelen hebben, zoals tennisrackets en grote ballen. Ook hebben we een foto in de jongenskamer en een foto in de meisjeskamer opgehangen, waar wij op staan met alle kinderen die de cowboy en indianendans aan het dansen zijn... zo kunnen ze ons en de nederlandse dans in ieder geval nooit vergeten! :D.
Morgenochtend (zondag) vertrekken we al om 6:30 h. met een speciale bus naar Semarang, maandag ochtend reizen we dan verder naar de Karimunjawa Islands.
Nadat we daar geweest zijn zal ik proberen weer een nieuw verhaal te plaatsen met wat foto’s natuurlijk!
Foto’s hier plaatsen gaat erg langzaam, maar zal het wel blijven proberen. Op mijn facebook heb ik inmiddels ook een album staan met meer foto’s erin.
Tot de volgende keer!
01 Oktober 2011 - 16:05
Tess Van Dijken:
Leuk verhaal weer Lesley!
Gaat snel voorbij allemaal he!?
Heel veel plezier op jullie reis nog!
xxx
02 Oktober 2011 - 10:38
Daniëlle Van Goor:
Heey Lesley,
Geniet van je vakantie, ik hoop dat die net zo mooi is (of nog mooier) als je stage periode ;)
Liefs Danielle