Surabaya (Java) - Sengigi (Lombok) - Ubud (Bali) - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Lesley Smit - WaarBenJij.nu Surabaya (Java) - Sengigi (Lombok) - Ubud (Bali) - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Lesley Smit - WaarBenJij.nu

Surabaya (Java) - Sengigi (Lombok) - Ubud (Bali)

Door: Lesley

Blijf op de hoogte en volg Lesley

18 Oktober 2011 | Indonesië, Ubud

Ha lieve allemaal,

Tijd voor een nieuw verhaal, dit keer geschreven in Ubud (Bali) met nog een uur extra tijdsverschil erbij! Allereerst wil ik bij deze mama even feliciteren, want die is 52 geworden vandaag (18 oktober). Haha mama, bij deze weet iedereen het :D.

Ik zal beginnen waar ik de vorige keer was gebleven: Surabaya.
De ena laatste dag in Surabaya zouden we ’s ochtends een festival bezoeken, maar dat bleek al afgelopen te zijn toen wij er aan kwamen. Gelukkig hadden we voor die dag nog meer plannen namelijk een citytour. Dit was erg leuk en we kwamen langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Surabaya. Die avond hebben we nog een dansvoorstelling gezien wat ook erg bijzonder was.
De volgende dag zijn we van Surabaya naar Mataram gevlogen. Althans dat was de bedoeling. Het verliep niet helemaal zoals gepland want na een uurtje vliegen waren we geland in Praya.
Nadat we de koffers hadden gekregen hadden we maar eens even geinformeerd hoe het nou precies zat dat wij opeens in Praya waren i.p.v. Mataram. En wat bleek... sinds 1 oktober is het Internationale vliegveld van Mataram gesloten en verplaatst naar Praya. Niemand die dat ons ook even van te voren had verteld toen we de tickets geboekt hadden! Ach ja, het blijft Indonesië, alles kan , zelfs landen in een compleet andere stad :P. Voor deze binnenlandse vlucht had ik trouwens 6 kilo teveel, maar gelukkig had lieke 12 kilo teveel dus dat van mij viel dan nog wel mee haha :D.
Wat ook grappig was, of eigenlijk best wel triest, Jet had gewoon 1,5 liter water en per ongeluk een schilmesje in haar handbagage zitten en we kwamen zo allemaal de douane door. Ook dat kan blijkbaar allemaal hier :P.
Ons vliegtuigje was trouwens wel heel schattig, we hadden een heel klein propellor vliegtuigje!
Vanuit Praya waren we door een man naar het plaatsje Sengigi gebracht, een leuk klein stadje met ontzettend veel restaurantjes en terrasjes. Erg toeristisch maar voor ons wel makkelijk omdat er vanuit daar veel tripjes geregeld konden worden. Ons hotel was ook heel luxe met zwembad en direct aan het strand. Het strand was prachtig en we hadden super hoge golven dus dat was wel heel gaaf. Vanuit Sengigi hebben we Mataram bezocht, de hoofdstad van Lombok.
Ook hebben we een dagje een trip gemaakt naar South Lombok. Onderweg zijn we gestopt bij de zogeheten Sasak Villages. Dit zijn hele kleine dorpjes met een paar kleine hutjes waar de mensen in wonen. Deze mensen spreken geen Bahasa Indonesia, maar ze spreken hun eigen taal: Sasak.
Heel apart om door heen gelopen te hebben, je kunt je niet voorstellen dat mensen zo kunnen leven.
Verder hebben we in Sengigi ook veel aan het zwembad en het strand gelegen en ik kreeg het ook nog voor elkaar om door 2 mensen gemasseerd te worden aan het zwembad . Hoe chill wil je het hebben haha :P.
Wat we ook nog op Lombok gedaan hebben was een 2-daagse trip naar de Rinjani vulkaan. Dit was echt ontzettend mooi! ’s Ochtends vroeg vertrokken we vanuit Sengigi naar de Rinjani vulkaan.
Daar kregen we een gids en 2 dragers toegewezen, dus we hadden met z’n drieën ook drie man aan personeel. Eerst was er maar 1 drager, maar omdat wij Nederlanders veel drinken moest er meer water mee en dus ook een extra drager. Die hadden ze niet, dus die drager werd onderweg nog van de straat geplukt :P.
Toen ‘al ons personeel’ compleet was begonnen we aan de tocht. Direct in het begin begonnen we al flink met stijgen en brak het zweet al uit. Gelukkig waren er rustpunten ingebouwd en kon ons ‘personeel ‘ goed koken! Blijkbaar zat dat ook bij de prijs inbegrepen want die middag kregen we heerlijke noodles met een ei als lunch.
Daarna weer verder gelopen/geklauterd en tegen het einde van de middag kwamen we aan bij het meer en de 2 vulkanen. Eigenlijk was er in eerste instantie maar 1 vulkaan, maar na een uitbarsting is er een meer bijgekomen en midden in het meer een tweede (veel kleinere) vulkaan.
Echt een super uitzicht! Omdat wij de tocht van 2 dagen (1 nacht) hadden geboekt zouden we daar overnachten en dan de volgende ochtend weer terug lopen naar beneden.
Je kon ook een drie-daagse tocht doen, dan kon je wel helemaal tot aan de top van grote vulkaan komen, maar wij vonden twee dagen wel genoeg. (Achteraf maar goed ook want wat hadden we een spierpijn!! :P).
Maar goed, we hebben dus op 2641 m. hoogte geslapen, in een tentje, op nog geen meter afstand van de afgrond. Het waaide er ontzettend hard en dus was het een erg lange nacht met weinig slaap.
De gids maakte al grapjes over een wegwaaiende tent met 3 hollandse meiden erin en vervolgens werd er achter aan gegrapt dat ie het tentje dan wel zou zien liggen onderaan de berg... :P.
Nou gelukkig bleef het tentje wel staan want die stond goed vast gemaakt met houtjes i.p.v. haringen. Wij hadden er onze vraagtekens wel bij maar goed, we leven nog steeds :D.
’s Avonds hadden we trouwens heerlijke nasi goreng gekregen en ’s ochtends werden we om kwart over 6 wakker gemaakt voor een banana pancake. Jammie jammie, hoe ze dat toch allemaal maken met 1 pannetje bovenop een berg, ik zou het niet weten :P. Erg lekker was het in ieder geval wel!
Na ons ontbijt terug gelopen naar beneden, wat soms ook nog wel moeilijk was omdat sommige delen ontzettend stijl naar beneden gingen en of er lagen heel veel rotsen, of er lag juist helemaal niks. Die momenten dat er niks lag, waren wel lachen want je gleed gewoon helemaal naar beneden. Omdat er geen gras of wat dan ook groeide was het er ontzettend stoffig en toen we eenmaal helemaal beneden waren zagen we er alle 3 ook echt niet meer uit :P.
Het was een ontzettende gave tocht en kamperen bovenop een berg met het uitzicht op een krater en een meer, tja dat doet niet iedereen!
Onderweg hebben we trouwens ook nog wilde apen gezien, de meesten waren wel lief maar sommigen gingen ons bekogelen haha... ze mogen wel nog even oefenen want ze gooiden minstens twee meter ernaast :P.

Na ons avontuur op de Rinjani vulkaan zijn we verder gegaan met de boot van Lombok naar Bali. We zijn afgezet door een chauffeur in Ubud, een leuke stad met veel winkeltjes en restaurantjes. Ook heeft het stadje een leuke markt, waar ze alleen maar allemaal souvenirs verkopen. Verder hebben we in Ubud een wandeling van 8 km. gemaakt door monkey forest en de rijstvelden.
Monkey forest was geweldig om te zien! Er lopen honderden apen overal en wat zijn die beesten brutaal zeg. Jet had een rugzak en die ging zitten op een muurtje, maar niet voor lang want toen werd ze al lastig gevallen door een aapie haha :P.

Ook hebben we nog een mtb-tocht gemaakt door de rijstvelden rondom Ubud. We stonden ’s ochtends vroeg op en kregen eerst een uitgebreid ontbijt buffet in een luxe restaurantje met uitzicht op de Batur vulkaan, die 3 maand geleden nog is uitgebarsten! Daarna nog langs een dorpje geweest waar mensen met bamboe aan het weven waren en we hebben in een rijstveld gekeken hoe de rijst werd geoogst en hierbij even geholpen. Voor 5 minuten was het wel leuk werk, maar ik moet er niet aan denken om mijn hele leven in zo’n veld te staan!

Voor morgen staat er raften op ons programma!
Dat was trouwens ook wel toevallig, want op de eerste dag dat we aankwamen in Ubud kwamen we hetzelfde nederlandse stel weer tegen als op Karimunjawa. Erg grappig, even verhalen en ervaringen uitgewisseld en toen kwamen we op het idee om met z’n allen te gaan raften :D. Dus dat doen we morgen. Donderdag vertrekken we dan naar Lovina Beach (Noord Bali) om daar een en ander te gaan bekijken. Wat precies weten we nog niet, maar het moet daar erg mooi zijn!

Het duurt niet meer zo lang of ik ben al terug in Nederland. De tijd gaat nu wel echt snel! Ik vind het niet erg om terug te moeten naar Nederland, maar ik weet nu alwel dat ik zeker heel snel weer een keer terug wil naar dit bijzondere land :D.
Eerst nog even genieten van de laatste 1,5 week en waarschijnlijk plaats ik hierna nog een verslagje van de allerlaatste avonturen van de rest van Bali.
Jullie horen snel weer van mij!

Liefs lesley

P.s. de foto's bij mijn vorige verslag staan er nu ook op!

• 18 Oktober 2011 - 18:18

Daniëlle Van Goor:

Heey Lesley,

Wat klinkt dat allemaal geweldig!
    Geniet nog van de laatste 1,5 week!

Liefs Danielle

• 19 Oktober 2011 - 17:56

Marga:

Geweldig verhaal weer, geniet nog maar even want voordat je het weet zit je weer in het koude `kikker`landje!!!! :p

• 23 Oktober 2011 - 05:39

Charlotte Van Eekelen:

Hi Lesley,
    Ik zie nu pas dat jij ook in het buitenland zit en nog aardig dichtbij ook!! Super gaaf hoor zo'n stage in Indonesië. Geniet nog van je laatste dagen.
    Liefs vanuit Australië
    (Charlotte van de basisschool)